У Нідерландах стартували вибори в парламент

У Нідерландах стартували вибори в парламент

Фото
Укрінформ
У Нідерландах сьогодні почалося голосування на парламентських виборах, виборчі дільниці було відкрито вранці.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, нідерландці мають обрати 150 депутатів нижньої палати. Згідно з даними центрального бюро статистики, участь у виборах мають право взяти 13,2 млн. осіб.

Через карантинні обмеження виборча кампанія переважно відбувалася по телебаченню та радіо.

Зазвичай голосування на виборах один день, але через коронавірус було вирішено зробити два додаткові дні, тобто 15, 16 і основний день голосування 17 березня. В першу чергу додаткові дні призначені для людей, які належить до груп ризику. Зокрема, люди похилого віку, хворі на цукровий діабет та інші. Решту просять проголосувати у середу, тоді буде відкрито 9000 дільниць. Перші виборчі дільниці сьогодні відкрилися о 7:30, за місцевим часом.

Усіх, хто має симптоми недуги просять не приходити на дільниці, щоб не наражати на небезпеку оточуючих. У разі хвороби, можна доручити заповнення бюлетеня довіреній особі. Також люди похилого віку мають право голосувати по пошті. Нідерландцям, які проживають за кордоном також дозволено голосувати поштою. Після підрахунку голосів розпочнеться процес формування наступної правлячої коаліції. Взяти участь у голосуванні можуть громадяни Нідерландів кому виповнилося 18 років. Для участі у виборах зареєстровано 37 партій.

Читайте також: Водомети vs люди без масок: у Нідерландах поліція розігнала «карантинний» мітинг

За даними опитувань, експерти зазначають, що фаворитом виступає Народна партія за свободу і демократію (VVD). Її очолює в. о. прем'єр-міністра Нідерландів Марк Рютте.

Фото: Ірина Драбок

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-