Угорщина - друга у ЄС за темпами вакцинації від коронавірусу

Угорщина - друга у ЄС за темпами вакцинації від коронавірусу

Укрінформ
Угорщина посідає друге місце у Євросоюзі за темпами вакцинації населення від коронавірусу.

Про це повідомляє АP, передає Укрінформ.

За наявними даними, на цей час 11,9% дорослого населення Угорщини отримали хоча б одну дозу вакцини. Це другий за величиною показник вакцинації з-поміж 27 країн-членів ЄС після Мальти, при цьому середній по ЄС становить 7%.

Читайте також: В Угорщині за добу - найбільше COVID-випадків від початку пандемії

Як зазначається, Угорщині вдалося досягнути такого показника завдяки тому, що країна дозволила використання п'яти вакцин від коронавірусу - це найбільше, ніж будь-яка інша держава ЄС. У лютому країна першою в ЄС почала використовувати китайську вакцину Sinopharm і російську «Спутник V». Також Угорщина застосовує вакцини від AstraZeneca, Pfizer/Biontech та Moderna, схвалені регулятором ЄС.

За даними Університету Джонcа Гопкінса, вже понад 1,2 мільйона угорців отримали щеплення, при цьому населення країни становить менш як 10 мільйонів.

Читайте також: Угорщина зупинила щеплення вакциною AstraZeneca через технічний збій

Водночас Угорщина посідає 7-ме місце у світі за рівнем смертності від коронавірусу на 1 млн осіб. Від початку пандемії в країні виявили понад 498 тисяч випадків коронавірусу, померли 16 627 інфікованих.

За даними Worldometer, у світі зафіксували 119,581,859 випадків інфікування коронавірусом, зокрема 2,650,506 летальні, одужали 96,234,929 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-