В Японії фіксують випадки анафілаксії після введення вакцини Pfizer

В Японії фіксують випадки анафілаксії після введення вакцини Pfizer

Укрінформ
В Японії кількість випадків виявлення анафілаксії після введення вакцини від коронавірусу виробництва компаній Pfizer/BioNTech зросла до 37.

Про це повідомило Міністерство охорони здоров'я, праці та соціального забезпечення Японії, передає Укрінформ з посиланням на NHK.

У четвер міністерство заявило, що ще у 12 медичних працівників, як чоловіків, так і жінок, вік яких від 20 до 60 років, спостерігалася анафілаксія.

Медичні установи повідомили, що симптомами такої реакції після вакцинації були головний біль, нудота і висип.

Читайте також: Pfizer цьогоріч збирається збільшити виробництво COVID-вакцини на 20%

Як повідомляється, алергічна реакція почала даватися взнаки приблизно через 40 хвилин або менше після введення препарату. У семи осіб раніше була алергія на ліки і харчові продукти. Всі ці люди вже одужали або одужують.

Станом на 17 годину в четвер, в Японії було вакциновано 180 741 медичний працівник. З цього загального числа анафілаксія спостерігалася у 37 випадках.

Читайте також: Президент Австрії обіцяє Зеленському допомогу в отриманні вакцин через COVAX

Як повідомляв Укрінформ, раніше низка країн, серед яких Данія, Норвегія, Ісландія, Румунія, Болгарія та інші, вирішили призупинити використання партії вакцини AstraZeneca після повідомлень про утворення тромбів у деяких вакцінованих осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-