Прем’єри Канади та Швеції обговорили розслідування катастрофи літака МАУ в Ірані

Прем’єри Канади та Швеції обговорили розслідування катастрофи літака МАУ в Ірані

Укрінформ
Прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо та Швеції Штефан Льофвен обговорили прогрес у розслідуванні катастрофи літака МАУ в Ірані.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це заявили в офісі прем’єр-міністра Канади за підсумками розмови двох лідерів.

“Прем’єр-міністри обговорили катастрофу рейсу PS752 Міжнародних авіаліній України та чинну співпрацю із міжнародними партнерами у досягненні прозорості, підзвітності та справедливості від Ірану, на які заслуговують усі жертви та їх родичі”, - заявили у відомстві.

Читайте також: Авіатроща МАУ: Україна долучилася до заяви Британії, Канади та Швеції

Співрозмовники обговорили й інші міжнародні питання, зокрема ситуацію у М’янмі та стан дотримання прав людини у китайському Сінцзяні.

“Вони також поговорили про необхідність глобальної співпраці у боротьбі зі змінами клімату”, - додали у Трюдо.

Як повідомляв Укрінформ, 8 січня 2020 року в Ірані було збито літак авіакомпанії «Міжнародні авіалінії України», що виконував рейс PS752 за маршрутом Тегеран - Київ. На борту перебували громадяни шести країн: Ірану, Канади, України, Швеції, Афганістану та Великої Британії. Всі 176 людей загинули, серед них 11 українців, 55 канадців та 30 постійних мешканців Канади.

Іранська влада 11 січня, після кількох днів заперечень, визнала, що український літак був збитий зенітно-ракетним комплексом протиповітряної оборони.

Читайте також: Україна передала Ірану зауваження до проєкту технічного звіту катастрофи літака МАУ

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба 5 січня 2021 року повідомив, що Україна отримала від Ірану проєкт технічного звіту за обставинами катастрофи літака і має до кінця лютого підготувати свої зауваження.

20 лютого в Ірані заявили про завершення розслідування у цій справі.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-