В Англії протестують камери-пігулки для виявлення раку

В Англії протестують камери-пігулки для виявлення раку

Укрінформ
Національна служба охорони здоров'я Великої Британії (NHS) незабаром почне тестувати камери у формі пігулки, які можна ковтати для дослідження наявності хвороб у людському організмі.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Sky News.

Близько 11 тисяч добровольців з-понад 40 міст в Англії візьмуть участь у тестуванні камер PillCams.

Самі ж камери настільки малі, що поміщаються у капсулу звичайної пігулки. Медики сподіваються, що ці камери зможуть у майбутньому замінити поточні методи скринінгу людського шлунку, такі, як, наприклад, ендоскопія.

«В Англії ми щороку діагностуємо рак кишківника у близько 42 000 людей. Це понад 100 людей на день. Ми вважаємо, що ці камери можуть бути кращим варіантом, ніж звичайна колоноскопія», - сказав професор при NHS Пітер Джонсон.

Камера робить дві світлини за секунду під час пересування в людському організмі. Отримані дані зберігаються в пристрої, який пацієнт носить із собою у сумці.

Читайте також: Австралійські вчені презентували спосіб 3D-друку кісток прямо в тілі пацієнта

Камери PillCams також можуть виявити такі захворювання, як хвороба Крона.

Як повідомляв Укрінформ, в Японії розробляються нові системи, що використовують штучний інтелект для аналізу рентгенівських та ендоскопічних знімків з метою виявлення в людському організмі аномалій, які можуть показувати наявність раку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-