Конгрес США прийняв законопроєкт з майже $2 трильйонами допомоги під час пандемії

Конгрес США прийняв законопроєкт з майже $2 трильйонами допомоги під час пандемії

Укрінформ
Обидві палати Конгресу США затвердили законопроєкт щодо виділення $1,9 трильйона на допомогу від Covid-19, ініційований президентом Джо Байденом.

Палата представників США слідом за Сенатом проголосувала за документ у середу, передає власний кореспондент Укрінформу.

Законопроєкт підтримали 220 конгресменів, проти висловилися 211 законодавців. Наприкінці минулого тижня демократи скористалися мінімальною перевагою в Сенаті, щоби проголосувати за цю ініціативу. Причому, республіканці не віддали жодного голосу за цей проєкт закону.

Читайте також: Дії Байдена з подолання пандемії підтримують 68% американців

Голосування в середу в Палаті представників вважається великою політичною перемогою Джо Байдена, оскільки ця ініціатива, яку він висловив уперше два місяці тому, була зрештою підтримана більшістю в Конгресі без суттєвих змін в остаточному вигляді.

Байден планує затвердити закон у п'ятницю.

Читайте також: Сенат США ухвалив «план порятунку економіки» Байдена на $1,9 трильйона

Як повідомляв Укрінформ, ініціатива Байдена спрямована на забезпечення підтримки бізнесу в США та звичайних громадян у період пандемії COVID-19. Одним із положень у документі передбачаються прямі виплати більшості громадян США по 1,4 тисячі доларів. За оцінками експертів, ця ініціатива сприятиме не тільки розвитку американської економіки, але також матиме позитивний вплив на економічні тенденції у світі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-