У Франції до COVID-вакцинації пропонують залучати ветеринарів

У Франції до COVID-вакцинації пропонують залучати ветеринарів

Укрінформ
У Франції до масової кампанії з вакцинації проти COVID-19 пропонують залучати на добровільних засадах ветеринарів у разі необхідності.

З також ініціативою виступив депутат національного парламенту Лоїк Домбреваль, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Я пропоную Олів'є Верану (міністр охорони здоров'я – ред.), що ветеринари можуть бути залучені до проведення вакцинації проти COVID-19, якщо виникне нестача фахівців», - повідомив у Twitter парламентарій про свою ініціативу, викладену у листі до міністра охорони здоров'я Франції.

Домбреваль, який сам за освітою є ветеринаром, навів приклади, що представники цієї професії вже залучені до вакцинації у Канаді, США та Аргентині.

Говорячи про досвід французьких ветеринарів, депутат зазначив, що вони щороку проводять 42 млн щеплень для тварин.

Читайте також: Франція за вихідні вакцинувала від коронавірусу майже 600 тисяч громадян

У березні 2020 року у Франції понад 4,6 тис. ветеринарів на добровільних засадах були включені до резерву медичних фахівців, яких можуть залучати до заходів у боротьбі з пандемією у разі потреби.

Наприкінці лютого уряд Франції вже ухвалив рішення до залучення до кампанії вакцинації проти COVID-19 фармацевтів та акушерок (акушерів).

Із 15 березня деякі категорії населення зможуть зробити щеплення безпосередньо у приміщеннях аптек. Для цього фармацевти будуть забезпеченні вакциною AstraZeneca.

За урядовою статистикою, станом на 7 березня у країні першу дозу COVID-вакцини отримали майже 3,9 млн чоловік; друге щеплення проведено для більше 1,9 млн громадян. У країні зосереджено більше 925 тис. доз для продовження програми вакцинації.

Уряд Франції планує вакцинувати 30 млн населення до початку літа.

У країні зареєстровано три COVID- вакцини: Pfizer/BioNTech, Moderna і AstraZeneca.

Станом на 8 березня та з початку пандемії у березні 2020 року, у Франції від COVID-19 померло 88 933 чоловік. Загалом зареєстровано 3 909 560 інфікувань коронавірусом.

За попередні 24 години у країні виявлено 5 327 нових випадків COVID-19; сталося 360 летальних випадків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-