Експерти радять посилити охорону Капітолія: що саме пропонується

Експерти радять посилити охорону Капітолія: що саме пропонується

Укрінформ
Група аналітиків, яким доручили оцінити прогалини у захисті Капітолія під час нападу прибічників Трампа 6 січня, оприлюднила рекомендації щодо посилення охорони Конгресу США.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Голос Америки.

Експерти дійшли висновку, що поліції Капітолія бракувало «персоналу, спорядження та відповідного навчання». Крім цього,  інформує видання, вони знайшли недоліки у збиранні розвідувальних даних, комунікації та структурі командування, «що зробило Конгрес іще вразливішим до атаки».

Як зазначається, щоб не допустити таких інцидентів у майбутньому, група експертів розробила низку пропозицій. Вони радять знайти рішення, яке посилить охорону Конгресу, але водночас не перешкоджатиме його відкритості для громадян.

Серед ключових рекомендацій:

  • заміна паркана з колючим дротом на “мобільну загорожу”, яку за потреби можна буде легко встановлювати і так само легко прибирати;
  • збільшення особового складу поліції Капітолія з 2300 офіцерів до майже 3200;
  • відновлення загонів кінної поліції, які були розформовані у 2005 році;
  • збільшення кількості поліцейських собак;
  • забезпечення всіх офіцерів натільними камерами;
  • посилення особистої охорони конгресменів, які отримують погрози;
  • посилення перевірки всіх, хто хоче потрапити на територію комплексу Конгресу.

Поки що не ясно, чи дослухаються законодавці до рекомендацій у звіті, зауважує видання. Однак аналітики закликають не зволікати із рішенням.

Як повідомлялося, поліція Капітолія зробила запит щодо продовження дислокації службовців Національної гвардії у Вашингтоні ще на два місяці.

Читайте також: У США поліція Капітолія посилює заходи безпеки через загрозу нових заворушень

П'ять тисяч нацгвардійців мали залишитися у Вашингтоні до 12 березня через імовірність заворушень з боку прихильників теорій змови QAnon, які в соцмережах регулярно обговорюють ще одну можливість штурму Капітолія.

6 січня розлючений натовп прихильників Дональда Трампа атакував Конгрес США в той момент, коли там зібралися обидві палати для підтвердження результатів президентських виборів, на яких офіційно переміг Джо Байден.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-