Польща до липня планує вакцинувати до 70% населення

Польща до липня планує вакцинувати до 70% населення

Укрінформ
У Польщі планують вакцинувати більше половини громадян до літніх канікул, які розпочинаються у липні.

Про це повідомив заступник міністра охорони здоров'я Вальдемар Краска, передає Укрінформ з посиланням на Польське радіо.

“Я хотів би, щоб до канікул вдалося вакцинувати 60-70% поляків. Складно сказати у даний момент, чи це вдасться, оскільки від нас це не залежить”, - підкреслив Краска.

Речник МОЗ Польщі Войцєх Андрусевич повідомив, що, згідно з розпорядженням міністерства, відсьогодні період між введенням першої і другої доз вакцини збільшується з трьох тижнів до 6-12. Зокрема, у разі щеплення вакциною AstraZeneca допускатиметься проміжок в 12 тижнів, або 84 дні. Водночас між введенням доз вакцин Pfizer і Moderna проміжок не має перевищувати 42 днів.

Читайте також: Польські прикордонники не впустили український автобус через пасажира з COVID-19

Як зазначається, це пов'язано з затримками у постачанні вакцин.

МОЗ Польщі також розпорядився, щоб люди, які вже перехворіли на COVID-19, були вакциновані не пізніше ніж через півроку після одужання.

Голова канцелярії прем’єр-міністра Польщі Міхал Дворчик заявив, що уряд хоче завершити упродовж двох наступних тижнів щеплення вчителів і медиків. За його словами, станом на сьогодні вакциновано вже 90% вчителів, які погодилися зробити щеплення.

Станом на 8 березня у Польщі виконано близько 4 млн щеплень, понад 1,4 млн осіб отримали вже обидві дози препарату. У більш 4,2 тис. випадків реєструвалися побічні наслідки вакцинації, які загалом мали м’який перебіг. Від початку вакцинації, з 27 грудня, у Польщі утилізовано понад 5,1 тис. невикористаних доз вакцини.

У Польщі за час пандемії коронавірусом заразилося понад 1,8 млн осіб, померли понад 45,3 тис.

Як повідомлялося, за даними Worldometer, у світі підтверджено 117 498 522 випадки COVID-19, зокрема 2 606 626 летальних, одужали 93 009 702 особи.

Фото: PAP/Andrzey Lange

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-