Єврокомісія представить «зелений цифровий сертифікат» вакцинації

Єврокомісія представить «зелений цифровий сертифікат» вакцинації

Укрінформ
Пропозиції щодо сертифікатів вакцинації, які Єврокомісія має намір представити 17 березня, потребують додаткового обговорення щодо їх форми, змісту та порядку застосування на міжнародному рівні.

Про це заявив речник Єврокомісії Ерік Мамер на брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Треба дочекатися 17 березня, передбаченої дати ухвалення наших пропозицій. До речі, ми не називаємо цей документ паспортом, це буде зелений цифровий сертифікат. Його мета, як вже казала президент (Єврокомісії - ред.), надати інформацію щодо стану здоров’я особи в контексті COVID-19. Як саме ці документи будуть використовуватися в країнах-членах з метою поліпшити свободу руху – це питання все ще потребує визначення. Воно буде предметом обговорення з урахуванням міжнародного виміру», - зауважив речник.

Читайте також: У Франції вважають передчасним запровадження «паспортів вакцинації»

Він нагадав, що президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн раніше заявляла про намір ЄС отримувати протягом наступного кварталу не менше 100 мільйонів доз вакцини від коронавірусу щомісяця.

«Якщо нам вдасться отримувати 100 мільйонів доз на місяць, це дасть нам 300 мільйонів доз вакцини до червня - з урахуванням виробничих спроможностей різних компаній… Це глобальні дані, які ми прогнозуємо. Але ситуація розвивається, і тому ми дуже обережні з прогнозом, тому що результат залежить від обговорення з компаніями, їхніх намірів на найближчу та віддалену перспективу. Зараз ми розглядаємо можливість подвоєння у наступному кварталі поставок доз вакцини порівняно з тим, що маємо у березні», - сказав Мамер.

Читайте також: Швеція до літа планує запровадити електронні COVID-паспорти

Як повідомляв Укрінформ, Рада ЄС у січні доручила Єврокомісії розробити сертифікат вакцинації, який має включати дані про щеплення від коронавірусу, терміни та результати проведених тестів, а також інформацію про імунітет, набутий у результаті перенесеної хвороби.

Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) має суттєві заперечення щодо плану Єврокомісії із запровадження таких документів для полегшення міжнародних поїздок, оскільки наразі немає доведених даних про те, скільки зберігється імунітет після вакцинації від коронавірусу або після перенесеної хвороби.

Як повідомлялося, за даними Worldometer, у світі підтверджено 117 498 522 випадки COVID-19, зокрема 2 606 626 летальних, одужали 93 009 702 особи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-