У школах Австрії за тиждень виявили понад 1,2 тисячі хворих на COVID-19

У школах Австрії за тиждень виявили понад 1,2 тисячі хворих на COVID-19

Укрінформ
В австрійських школах протягом тижня зафіксували 1247 випадків захворювання на коронавірусну хворобу.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ORF.

"З близько 1,4 мільйона швидких тестів на антиген, які були проведені в австрійських школах цього тижня, 1247 виявилися позитивними. Це дорівнює 0,09% загальної кількості протестованих", - ідеться у повідомленні.

Уточнюється, що аналізи на коронавірус узяли приблизно в 1,1 млн школярів – у них підтвердили 840 позитивних результатів. Серед учителів протягом тижня хворими на COVID-19 виявилися 407 осіб. 13 шкіл, де було зафіксовано особливо різкі спалахи захворювання, перевели на дистанційне навчання.

Читайте також: В Австрії більшість нових випадків COVID припадає на «британську» мутацію

Як повідомляв Укрінформ, в Австрії з 8 лютого після тривалого локдауну запрацювали школи. Водночас з метою мінімізації ризиків поширення коронавірусної інфекції було введено обов’язкове щотижневе тестування як для вчителів, так і для школярів.

Міністерство освіти закупило мільйони швидких та простих у користуванні, так званих "безболісних" тестів, які видаються учням. До занять у класи допускаються лише ті, в кого підтверджено негативний результат. Тих, хто відмовляється робити тести, переводять на дистанційне навчання.

Читайте також: В Австрії вакцинують весь округ, де виявили «африканський» штам

Протягом минулої доби в Австрії було виявлено майже 2,2 тис. нових випадків захворювання на COVID-19. У шпиталях перебувають близько 1,5 тис. інфікованих коронавірусом, 314 з них – у відділеннях інтенсивної терапії.

Фото: Belga

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-