У Штатах попереджають про небезпеку трьох нових штамів коронавірусу

У Штатах попереджають про небезпеку трьох нових штамів коронавірусу

Укрінформ
Американські лікарі та дослідники наполягають на необхідності дотримуватися заходів захисту від коронавірусу, оскільки нещодавно виявлені штами можуть нести особливу небезпеку.

Про це повідомляє Голос Америки, передає Укрінформ.

Тривогу медиків викликають три нові штами, які виявили у Бразилії, Нью-Йорку та Каліфорнії.

Мутація вірусу, яку вперше виявили у Бразилії й назвали P.1, вже зафіксована у шести американських штатах та Японії. Цей різновид підтвердили у багатьох людей, які вже видужали від коронавірусу, тож є ризик, що він може призводити до повторного зараження завдяки стійкості до антитіл.

"Інший різновид коронавірусу - B.1.526 - знайшли спершу в Нью-Йорку та прилеглих штатах. Як і бразильська мутація, цей штам, підозрюють вчені, може виявитись більш стійким до певного курсу лікування й вакцинації", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: В Австрії більшість нових випадків COVID припадає на «британську» мутацію

До підвищеного ризику серйозних ускладнень або смертності може призводити й каліфорнійський штам, який називають B.1.427 або B.1.429, вказує USA Today. 

Якщо ці штами виявляться більш заразними та стійкими до вакцин, це може відкотити назад увесь поступ у боротьбі проти пандемії, застерігає директорка американського Центру з контролю та запобігання захворювань Рошель Валенськи.

Читайте також: У Британії знайшли таємничого носія «бразильського» штаму

Водночас, указують дослідники, попри те, що нові мутації роблять вакцини менш ефективними, щеплення залишаються надзвичайно важливим засобом захисту від коронавірусу.

Як повідомлялося, у світі виявлено 117 402 958 випадків зараження коронавірусом, у тому числі 2 604 241 летальних. Одужали 92 847 896 осіб.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-