Британські вчені з науковою метою інфікували коронавірусом добровольців

Британські вчені з науковою метою інфікували коронавірусом добровольців

Укрінформ
У Великій Британії волонтерів, які ще не були вакциновані проти COVID-19, інфікували коронавірусом у рамках наукового дослідження.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на DW.

У МОЗ Британії пояснюють, що проєкт Human Challenge Programme, у рамках якого відбувається дослідження, має покращити розробку вакцин  проти COVID-19 та виявити найефективніші методи лікування.

Як зазначається, участь у дослідження візьмуть до 90 молодих та здорових добровольців – науковці відбирали осіб, для яких ризик ускладнень COVID-19 є мінімальним. Першу групу розмістили в лондонській лікарні Royal Free Hospital. Медики спостерігатимуть за ними цілодобово.

Читайте також: У Британії - найменше нових випадків коронавірусу за п'ять місяців

«На початковому етапі добровольці матимуть контакт з незначною кількістю вірусу, яка потрібна для інфікування. Мета дослідження - вивчити, як імунна система реагує на вірус, і як частки вірусу реагують на середовище», - йдеться у повідомленні.

У британському уряді вказують, що це перше таке дослідження коронавірусу у світі. Раніше подібним чином вивчали грип та малярію, хоча тоді піддослідні отримували медпрепарати.

Як зауважує DW, німецькі науковці піддали критиці такі дослідження, стверджуючи, що в лабораторних умовах інфекція розвивається не так, як у реальному житті.

Читайте також: ВООЗ опублікує звіт про «коронавірусне» розслідування в Ухані після 15 березня

За останніми даними порталу Worldometer, у світі виявлено 117 402 958 випадків зараження коронавірусом, у тому числі 2 604 241 летальних. Одужали 92 847 896 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-