В Ірані невідомий намагався викрасти літак

В Ірані невідомий намагався викрасти літак

Укрінформ
У п’ятницю, 5 березня, в Ірані невідомий чоловік намагався викрасти літак авіакомпанії Iran Air, який виконував рейс за маршрутом Ахваз-Мешхед.

Про це повідомляє іранське інформагентство Tasnim, передає Укрінформ.

Співробітники Корпусу вартових ісламської революції Ірану (КВІР) повідомили, що змогли запобігти викраденню та затримати чоловіка після екстреної посадки в місті Ісфахан.

"За попередніми даними, зловмисник збирався посадити літак в аеропорту одного з арабських держав на півдні Перської затоки", - заявили у КВІР.

Читайте також: Доповідачка ООН звинуватила Іран у приховуванні обставин авіатрощі МАУ

В результаті події ніхто з пасажирів не постраждав. Всі вони вилетіли іншим рейсом у Мешхед ввечері.

Як повідомляв Укрінформ, 8 січня 2020 року в Ірані було збито літак авіакомпанії «Міжнародні авіалінії України», що виконував рейс PS752 за маршрутом Тегеран - Київ. На борту перебували громадяни шести країн: Ірану, Канади, України, Швеції, Афганістану та Великої Британії. Всі 176 людей загинули, серед них 11 українців.

Іранська влада 11 січня, після кількох днів заперечень, визнала, що український літак помилково був збитий зенітно-ракетним комплексом протиповітряної оборони.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба 5 січня 2021 року повідомив, що Україна отримала від Ірану проєкт технічного звіту про обставини катастрофи літака і повинна до кінця лютого підготувати свої зауваження.

Читайте також: Авіатроща МАУ: Єнін каже про відсутність співпраці з боку Ірану

16 лютого Кулеба заявив, що Україна розраховує максимально швидко отримати від Канади аудіозапис з імовірною участю глави МЗС Ірану Мохаммада Джавада Заріфа, в якому йдеться про те, що літак рейсу PS752 збили навмисно.

У суботу, 20 лютого, в Ірані заявили про завершення розслідування у справі про катастрофу українського літака над Тегераном.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-