В Австрії дозволили вакцину AstraZeneca для людей, старших 65

В Австрії дозволили вакцину AstraZeneca для людей, старших 65

Укрінформ
Національна комісія з питань щеплення Австрії схвалила застосування вакцини AstraZeneca і для щеплення людей віком старше 65 років та осіб з груп ризику без жодних обмежень.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це заявив під час пресконференції у Відні у п’ятницю федеральний канцлер Австрії Себастіан Курц.

«Сьогодні було засідання Національної комісії з питань щеплення, на якому було прийнято рішення, що вакцину AstraZeneca можна застосувати для щеплення в Австрії усіх людей віком старше 65 років», - заявив він.

Таким чином, наразі в Австрії без вікових обмежень можуть застосуватися усі три вакцини від коронавірусу, які були раніше схвалені Європейським агентством з лікарських засобів (ЕМА) – Biontech/Pfizer, Moderna та AstraZeneca.

«Усі три вакцини можуть тепер застосуватися для щеплення людей віком старше 65 років. І це важливо, оскільки саме у людей старшого та літнього віку спостерігається важкий перебіг захворювання після інфікування коронавірусом», - заявив Курц.

За його словами, після схвалення в Австрії застосування AstraZeneca для щеплення людей віком від 65 років відбудеться адаптація раніше змінених планів вакцинації в усіх федеральних землях з тим, щоб першими було вакциновано людей літнього віку та осіб з груп ризику.

Глава австрійського уряду також запевнив у надійності вакцини AstraZeneca та заявив, що з метою розвінчування скепсису щодо її ефективності, він сам зробить щеплення саме цієї вакциною – як тільки до нього дійде черга з вакцинації.

У австрійському МОЗ повідомили, що потреба в існуючому раніше обмеженні щодо щеплення вакциною AstraZeneca людей віком до 65 років відпала після того, як днями було опубліковані нові дані щодо цієї вакцини. «Наявні дані чітко свідчать про те, що йдеться про дуже дієву та безпечну вакцину, яку ми тепер можемо рекомендувати усім віковим групам», - заявив очільник МОЗ Рудольф Аншобер.

Читайте також: Вакцини Covishield і Oxford/AstraZeneca ідентичні - посол Британії

Як повідомлялося, раніше ряд європейських країн обмежили застосування вакцини AstraZeneca для людей літнього та похилого віку в очікуванні більше даних від виробника. Зокрема, Національна комісія з питань щеплення Австрії раніше рекомендувала застосування вакцини AstraZeneca для щеплення людей віком від 18 до 65 років.

Вакцина AstraZeneca схвалена для використання і в Україні.

Фото: Sven Simon/ All Over Press

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-