Слідком Білорусі ініціює екстрадицію Тихановської

Слідком Білорусі ініціює екстрадицію Тихановської

Укрінформ
Слідчий комітет Білорусі ініціював екстрадицію лідера білоруської опозиції Світлани Тихановської, яка через переслідування змушена була виїхати до Литви в серпні 2020 року.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Слідкому.

«Тихановську в даний час оголошено в розшук. Відповідні документи на її екстрадицію передано в Генеральну прокуратуру», - йдеться в повідомленні.

Слідком заявляє про це в контексті завершення розслідування проти чотирьох довірених осіб Тихановської. Їх підозрюють у підготовці до «захоплення будівель адміністрацій і виконкомів» в Гомелі.

Читайте також: Режим Лукашенка просить Польщу екстрадувати засновників Nexta

Раніше генеральна прокуратура Білорусі порушила кримінальну справу проти Тихановської та інших членів Координаційної ради. Їм закидають створення «екстремістського формування» і керівництва ним з метою захоплення державної влади. У середині жовтня в Білорусі оголошували Тихановську в міждержавний розшук (включаючи територію РФ).

В інтерв'ю Укрінформу Тихановська заявила, що дуже хоче «якомога швидше повернутися додому», до Білорусі, і висловила впевненість в тому що «Лукашенку доведеться піти, це лише питання часу».

Як повідомлялося, в Білорусі з серпня 2020 року тривають масові протести проти фальсифікації результатів президентських виборів, на яких переможцем був оголошений Олександр Лукашенко.

Читайте також: Чорновий варіант Конституції Білорусі готовий – Тихановська

Режим застосовує проти демонстрантів жорстокі репресії і масові арешти.

Легітимність режиму Лукашенка не була визнана ЄС, США, Україною та більшістю демократичних країн світу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-