На протестах у М’янмі вбили щонайменше 18 осіб

На протестах у М’янмі вбили щонайменше 18 осіб

Укрінформ
Згідно з оновленими даними, щонайменше 18 людей було вбито під час акцій протесту сьогодні у М'янмі.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

Поліція відкрила вогонь під час зіткнень у найбільшому місті країни - Янгон, після того як сльозогінний газ та постріли у повітря не допомогли розігнати натовп.

"Поліція та військові застосували силу проти мирних демонстрантів, що, згідно з достовірною інформацією, отриманою в Управлінні ООН з прав людини, призвело до загибелі щонайменше 18 людей та поранення понад 30", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, 1 лютого військові М'янми відсторонили від влади цивільне керівництво держави та оголосили надзвичайний стан.

Колишній генерал та віцепрезидент М'їн Све тепер виконуватиме роль перехідного голови держави. Втім, вся повнота влади належатиме керівнику збройних сил Мін Аун Хлайну. Поки діятиме надзвичайний стан, саме він буде головною особою держави.

Читайте також: Путчисти в М'янмі відсторонили постпреда при ООН за підтримку протестувальників

Керівниця правлячої партії М'янми "Національна ліга за демократію", очільниця МЗС та фактична лідер країни Аун Сан Су Чжи та президент країни Он М'їн були заарештовані.

Військові обґрунтовували свої дії заявами про маніпуляції на парламентських виборах у листопаді, на яких перемогла партія Су Чжи. Багато країн світу засудили цей переворот.

Фото: EPA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-