Майже 130 країн ще не зробили жодного COVID-щеплення – ВООЗ

Майже 130 країн ще не зробили жодного COVID-щеплення – ВООЗ

Укрінформ
У світі майже 130 країн, в яких проживають 2,5 мільярда людей, ще не зробили жодного щеплення від коронавірусної інфекції.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у спільній заяві глави ВООЗ Тедроса Адханома Гебреєсуса і виконавчого директора ЮНІСЕФ Генрієтта Фора.

Зазначається, що зі 128 мільйонів введених на сьогодні доз вакцин більш як три чверті зроблено в 10 країнах. На ці країни припадає 60% світового ВВП.

«Ця провальна стратегія буде коштувати життів і засобів до існування, дасть вірусу додаткову можливість мутувати і уникнути вакцинації, а також підірве відновлення світової економіки», - наголошується у заяві.

У зв'язку з цим у ВООЗ і ЮНІСЕФ закликали уряди, які вже вакцинували групи ризику, ділитися препаратами через механізм COVAX, а виробників вакцин від коронавірусу - справедливо розподіляти її обмежений запас.

«COVID-19 показав, що наші долі нерозривно пов'язані. Ми або переможемо разом, або разом програємо», - підсумували глави організацій.

Читайте також: У Польщі після COVID-щеплення померли 11 осіб

Як повідомляв Укрінформ, станом на ранок 11 лютого у світі вже підтверджено 107 856 160 випадків коронавірусу. При цьому зафіксовано понад 2,3 млн летальних випадків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-