У РФ на акціях на підтримку Навального вже затримали близько 400 осіб

У РФ на акціях на підтримку Навального вже затримали близько 400 осіб

Укрінформ
На акціях на підтримку Олексія Навального по всій Росії на даний час затримано близько 400 осіб.

Як передає Укрінформ, про це свідчать дані «ОВД-Инфо».

«381 людину затримали по всій Росії на акціях «Волю Навальному!». Зараз затриманих більше, але підтверджені дані від наших аналітиків поки що такі ... Як мінімум, 18 журналістів затримали», - йдеться в повідомленні.

При цьому в МВС РФ заявили, що «в незаконній акції в центрі Москви», на Пушкінській площі, беруть участь близько 4 тис. осіб.

Телеканал «Дождь», який веде онлайн-трансляцію акції, повідомляє, що в московську квартиру, де знаходяться журналісти з технікою, які висвітлюють події на Пушкінській площі, прийшла поліція, щоб припинити трансляцію. Також у будинку відключено електрику.

Видання "Коммерсант" повідомляє, що ОМОН витісняє протестувальників з Пушкінської площі. У відповідь учасники акції стали кидати в силовиків пластикові пляшки, яйця і сніжки.

Раніше повідомлялося, що поліція проводила затримання на Пушкінській площі, в тому числі жорсткі.

Читайте також: Затримали координатора штабу Навального в Москві

У Санкт-Петербурзі проходять затримання на Сенатській площі. Зокрема, затримано кореспондентів «Медіазони» і «Медузи» Давида Френкеля й Олександра Сивцова. Вже вивезли два автобуси, заповнені затриманими. Люди скандують «Я люблю Росію» і "Ми чекаємо змін", слухають пісню «Це пройде», викрикують «Моя Росія сидить у тюрмі».

Акції на підтримку опозиційного політика Олексія Навального та інших політв'язнів проходять у багатьох містах Росії.

Як повідомляв Укрінформ, 17 січня Навальний був затриманий у зоні паспортного контролю міжнародного московського аеропорту "Шереметьєво". Він повертався в РФ з Німеччини, де проходив лікування після отруєння речовиною групи "Новічок" наприкінці серпня минулого року в РФ.

Суд призначив йому 30 діб арешту.

Фото: DW

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-