Байден доручив підготувати план протистояння внутрішньому екстремізму в США

Байден доручив підготувати план протистояння внутрішньому екстремізму в США

Укрінформ
Президент США Джо Байден доручив директору Національної розвідки США, ФБР та Міністерству нацбезпеки розробити тристоронній міжвідомчий план щодо оцінки та боротьби із загрозами внутрішнього насильницького екстремізму в країні.

Про це повідомила в п’ятницю під час брифінгу в Вашингтоні офіційна представниця Білого дому Джен Псакі, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Атака на Капітолій 6 січня, трагічні загибелі та руйнування, які мали місце, підкреслили те, що ми вже давно знали. Посилення внутрішнього насильницького екстремізму є серйозною і наростальною загрозою національній безпеці», - зауважила Псакі.

Читайте також: Байден доручив розвідці надати повну оцінку ворожих дій Росії – Білий дім

Вона наголосила, що адміністрація Байдена протипоставить цій загрозі всі необхідні ресурси та ефективні рішення.

«Ми прагнемо розробляти політику та стратегію, засновану на фактах, об'єктивному та суворому аналізі, а також нашій повазі до конституційно захищеної свободи слова та політичної діяльності», - зазначила речниця Білого дому.

Читайте також: Байден поки не планує візитів за кордон – Білий дім

Нагадаємо: 6 січня будівля Капітолю США була атакована натовпом агресивних прихильників Дональда Трампа в момент, коли там відбувалося спільне засідання обох палат Конгресу щодо затвердження результатів президентських виборів. Внаслідок заворушень загинули п’ятеро осіб, у тому числі поліціянт Капітолію, десятки людей отримали поранення. Після інциденту були проведені арешти понад сотні причетних осіб на всій території Сполучених Штатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-