Лідерка республіканців у Палаті представників підтримала імпічмент Трампа

Лідерка республіканців у Палаті представників підтримала імпічмент Трампа

Заява
Укрінформ
Голова Республіканської конференції у Палаті представників Ліз Чейні висловила твердий намір підтримати імпічмент Дональда Трампа, ініційований демократами.

Про це Чейні повідомила в офіційній заяві, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Я голосуватиму за імпічмент президента», - наголосила конгресвумен.

Вона заявила, що вважає напад прихильників Трампа на Конгрес 6 січня спробою перешкодити процесу демократії та зупинити підрахунок голосів на президентських виборах.

«Цей заколот спричинив поранення, смерті й руйнування у найсвятішому місці нашої Республіки», - сказала впливова республіканка.

Читайте також: Трамп заявив, що його імпічмент викличе «величезний гнів»

Ліз Чейні, яка є дочкою віцепрезидента США в кабінеті Джорджа Буша-молодшого Діка Чейні, звинуватила чинного главу Білого дому в тому, що той «розпалив полум'я» серед своїх прихильників, які атакували Конгрес.

«Без президента (Трампа – ред.) нічого б не сталося. Президент міг негайно й рішуче втрутитися, щоб зупинити насильство. Він цього не зробив. Більшої зради з боку президента Сполучених Штатів його офісу та присяги на вірність конституції ніколи не було», - наголосила Чейні.

Читайте також: Трамп - про свою ймовірну відставку: Будьте обережні з бажаннями

Нагадаємо, голова Республіканської конференції Палати представників вважається одним із партійних очільників у Конгресі США. Ця особа очолює засідання конференцій, у яких беруть участь усі члени Республіканської партії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-