Асоціація гольфу США відмовилася проводити турнір на полі Трампа

Асоціація гольфу США відмовилася проводити турнір на полі Трампа

Укрінформ
Асоціація професійних гравців гольфу США (PGA) не проводитиме один з чотирьох найважливіших світових турнірів з гольфу в 2022 році на полі в селищі Бедмінстері у Нью-Джерсі, що належить Дональду Трампу.

Причиною такого рішення стали нещодавні заворушення під час штурму будівлі Капітолію, передає Укрінформ з посиланням на заяву президента PGA of America Джима Річерсона у Твітері.

«Рада директорів PGA of America проголосувала сьогодні ввечері за те, щоб скористатися правом розірвати угоду про проведення чемпіонату PGA 2022 року у Trump Bedminster (Національний гольф-клуб Трампа в Бедмінстері - ред.)», - йдеться в заяві.

За словами Річерсона, на даний час Асоціація шукає альтернативне місце для проведення турніру.

PGA of America прийняла рішення, пославшись на масові заворушення в Конгресі в середу, коли прихильники Трампа вторглися в будівлю Капітолію.

Читайте також: Палата представників США цього тижня спробує оголосити Трампу імпічмент - ЗМІ

Трамп володіє ще рядом полів для гольфу у США і Великій Британії. Після своєї перемоги на виборах у 2016 році Трамп передав управління цим бізнесом своїм синам Еріку і Дональду-молодшому.

Як повідомляв Укрінформ, 6 січня Конгрес США повинен був затвердити результати голосування виборців, які підтвердили перемогу Джо Байдена. Однак засідання довелося перервати на кілька годин через протести прихильників Дональда Трампа, які увірвалися в будівлю.

Читайте також: Напад на Конгрес США: відкрили 25 справ про внутрішній тероризм

Під час зіткнень у Конгресу загинули п'ятеро людей. Поліція затримала 52 людини.

Після зачистки Капітолію від прихильників Трампа в четвер Конгрес США затвердив перемогу демократа Джо Байдена на президентських виборах. Інавгурація нового лідера США відбудеться 20 січня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-