Сьогодні Трамп проведе перший публічний захід після заворушень у Конгресі

Сьогодні Трамп проведе перший публічний захід після заворушень у Конгресі

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп не збирається добровільно йти у відставку та з понеділка поновить участь у публічних заходах.

Як повідомляє Укрінформ, про це із посиланням на слова високопоставленого члена чинної адміністрації США пише CBS News.

“На тлі закликів до його звільнення з посади та посилань на 25-ту поправку Конституції після вторгнення у Капітолій США, президент Трамп має намір цього тижня повернутися до виконання своїх офіційних обов’язків, в тому числі провівши дипломатичні перемовини, дії з передачі влади та планово відвідавши американо-мексиканський кордон”, - йдеться у матеріалі. 

Читайте також: Адміністрація Трампа почувається зрадженою та відвертається від нього — ЗМІ

Зазначається, що останні півтора тижня бурхливого президентства Трампа його адміністрація збиралася перечекати.

“Три джерела в адміністрації США розповіли, що Трамп не має наміру йти у відставку й не відчуває тиску до цього. Офіційно плану застосувати 25-ту поправку не було представлено віцепрезиденту Пенсу, а позбавлення повноважень за допомогою імпічменту не видається можливим”, - стверджує CBS News.

У понеділок Дональд Трамп вперше проведе публічний захід з часу заворушень у Конгресі.

“Він висловиться про те, що великі технологічні компанії “скасували” його, назавжди заблокувавши сторінку у Твіттер й інших соціальних платформах. Після цього у вівторок Трамп з’явиться на кордоні у Техасі, що підтвердив високопоставлений чиновник, й відновить контакти із членами уряду”, - зауважує видання. 

Читайте також: Палата представників США цього тижня спробує оголосити Трампу імпічмент - ЗМІ

Як повідомляв Укрінформ, 6 січня Конгрес США повинен був затвердити результати голосування вибірників, які підтвердили перемогу Джо Байдена. Однак засідання довелося перервати на кілька годин через протести прихильників Дональда Трампа, які увірвалися в будівлю.

Під час зіткнень біля Конгресу загинуло п'ятеро людей. Поліція затримала 52 людини.

Після зачистки Капітолію від прихильників Трампа у четвер Конгрес США затвердив перемогу демократа Джо Байдена на президентських виборах. Інавгурація нового лідера США відбудеться 20 січня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-