Поліція Іспанії заявляє про найбільшу за 10 років операцію проти «російської мафії»

Поліція Іспанії заявляє про найбільшу за 10 років операцію проти «російської мафії»

Укрінформ
Іспанська поліція спільно з Європолом затримала 23 особи за підозрою у відмиванні грошей, пов'язаних з російськими злочинними угрупованнями.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє DW.

У поліції Іспанії зазначають, що зловмисники планували взяти під контроль ключові сектори економіки країни та проникнути в державні установи, спираючись на допомогу юристів, держслужбовців, політиків, бізнесменів і комп'ютерних хакерів.

Також повідомляється, що угруповання, на сліди якого правоохоронці вийшли ще 2013 року, контролювало дискотеки, ресторани й об'єкти нерухомості на іспанському узбережжі. Крім цього, члени банди витрачали великі суми на хабарі.

Читайте також: В Італії засудили 25 членів мафіозного синдикату Sacra corona unita

«Серед затриманих вісім громадян Росії, двоє українців, по одному вихідцю з Казахстану й Алжиру, 11 громадян Іспанії... В ході обшуків вилучено 300 тисяч євро готівки, діаманти, електронні гаманці з криптовалютою», - йдеться в повідомленні.

Як указує DW, поліція називає це найбільшою операцією проти східноєвропейської мафії, проведеною в Іспанії за останні 10 років. Серед злочинів, до яких має відношення викрита мережа, правоохоронці називають вбивства, торгівлю людьми, наркотиками та зброєю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-