Німецька CureVac розпочинає третю фазу випробувань COVID-вакцини

Німецька CureVac розпочинає третю фазу випробувань COVID-вакцини

Укрінформ
Німецька біофармацевтична компанія CureVac оголосила про початок клінічного дослідження 3 фази свого кандидата на вакцину проти COVID-19.

Про це, як передає Укрінформ, компанія з Тюбінгену повідомляє на своєму сайті.

Перший доброволець отримав дозу в 12 мкг.

У дослідженні, як планується, візьмуть участь понад 35 тис. осіб, в основному в Європі та Латинській Америці. Перші результати випробування фази 3 очікуються до кінця березня 2021 року.

«Отримані на сьогодні дані щодо клінічної безпеки та імуногенності виглядають багатообіцяючими. Ми сподіваємось, що це дослідження також продемонструє ефективність технології мРНК та нашої вакцини у запобіганні зараженню COVID-19 і, таким чином, у боротьбі з цією пандемією», - заявив генеральний директор CureVac Франц-Вернер Хаас.

Як повідомлялось, компанія CureVac розпочала розробку свого кандидата на вакцину - CVnCoV - ще в січні цього року.

Читайте також: Тепер офіційно: Штати схвалили застосування вакцини BioNTech і Pfizer

CureVac розробляє новий клас трансформаційних препаратів на основі ринонуклеїнової кислоти (мРНК). Клінічні випробування фази 1 та 2 розпочалися відповідно у червні та вересні 2020 р. Проміжні дані клінічного випробування фази 1, опубліковані в листопаді 2020 р., показали, що CVnCoV, як правило, добре переноситься при всіх тестованих дозах, якість імунної відповіді була подібною до такої після природного зараження COVID-19. Для того, щоб забезпечити масштабне виробництво CVnCoV для потенційної комерційної доставки, виробничі потужності наразі розширюються по всій Європі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-