Палата представників США прийняла законопроєкт для уникнення шатдауну

Палата представників США прийняла законопроєкт для уникнення шатдауну

Укрінформ
Палата представників Конгресу США ухвалила законопроєкт, який дозволить американському уряду уникнути шатдауну вже цієї п’ятниці, продовживши дозвіл на фінансування федеральних установ до 18 грудня.

Голосування відбулося в середу, й проєкт закону спрямований на розгляд Сенату США, передає власний кореспондент Укрінформу.

Документ підтримали 343 законодавці, 67 висловилися проти. Оскільки фінансування федеральних установ у США формально завершується вже за два дні, очікується, що законопроєкт буде швидко прийнятий верхньою палатою та затверджений президентом.

Зараз у американському Конгресі тривають переговори між демократами й республіканцями, які мають більшість у Палаті представників і Сенаті відповідно. Законодавці сподівалися дійти згоди щодо голосування за річний бюджет цього тижня, щоби піти на карантин перед Різдвяними святами, однак домовленості були досягнуті не по всіх питаннях.

Читайте також: Палата представників США ухвалила пакет допомоги бізнесу на $2,2 трильйона

Як повідомлялося раніше, так званий урядовий шатдаун останніми роками стає в США звичним явищем у період, коли бюджет на наступний рік не схвалений Конгресом. Це передбачає припинення фінансування більшої частини державних установ, що отримують бюджетні коштами, як щороку затверджує Конгрес США. Для того, щоби уникнути такого явища, законодавці приймають рішення щодо тимчасового продовження фінансування в розмірах попереднього бюджету.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-