Понад 7 тисяч осіб: хасидське весілля в США стало одним із наймасштабніших порушень карантину

Понад 7 тисяч осіб: хасидське весілля в США стало одним із наймасштабніших порушень карантину

Відео
Укрінформ
Тисячі сатмарських хасидів таємно зібралися в закритому приміщенні синагоги у Нью-Йорку для святкування весілля в родині рабина, що стало одним із найбільш масштабних порушень карантинних вимог в часи пандемії.

Про це повідомляє в неділю The Jerusalem Post, яке посилається на оприлюднене відео з масового святкування, передає Укрінформ.

«Це було весілля Джоела Тейтелбаума, онука великого рабина Аарона Тейтелбаума – глави громади сатмарських хасидів у Кірьяс-Джоелі», - зазначається в повідомленні.

Подія відбулася два тижні тому в Брукліні – одному з центральних боро Нью-Йорк Сіті. Сам весільний захід відзначався всередині синагоги Satmar Kiryas Joel.

Про велике скупчення людей стало відомо з відео, яке потрапило у ЗМІ. На ньому можна побачити тисячі хасидів, які співають, стрибають і пританцьовують на спеціальних трибунах всередині приміщення. При цьому, жоден з них не носив маски і не дотримувався правил соціального дистанціонування.

Зала синагоги розрахована на 7 тисяч людей, однак приміщенні було явно більше народу, ніж розраховано, оскільки всі гості стояли тісно плечем до плеча.

Читайте також: Кількість випадків COVID-19 у світі перевищила 58,5 мільйона

При цьому повідомляється, що весілля проводилося в таємниці, і запрошення робилися «з вуст в уста» для того, щоби уникнути розголошення.

За повідомленнями New York Post, влада Нью-Йорка ще в жовтні офіційно заборонила проведення цього весілля, на якому передбачалася присутність 10 тисяч гостей. Тим не менше, хасидська громада провела цей захід пізніше, коли епідеміологічна ситуація в місті не покращилася.

Як повідомляв Укрінформ, США продовжують очолювати список країн, де кількість людей з виявленим зараженням на коронавірус перевищує 12,1 млн осіб. Загалом, у світі зафіксовано понад 58,4 млн людей з діагнозом COVID-19. При цьому, понад 1,385 млн пацієнтів померли, більше 37,3 млн людей одужали.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-