Нагірний Карабах: прем'єр Вірменії попросив допомоги в Путіна

Нагірний Карабах: прем'єр Вірменії попросив допомоги в Путіна

Укрінформ
Прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян звернувся до президента РФ Володимира Путіна з приводу надання допомоги для «забезпечення безпеки Вірменії».

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті МЗС Республіки Вірменія.

Пашинян надіслав Путіну лист, в якому висловив своє бачення ситуації в Нагірному Карабасі і «виклики, що виникли в зв'язку з цим».

У пресслужбі МЗС зазначають, що Пашинян звернувся до Путіна за «негайним проведенням консультацій з метою визначення виду і розміру допомоги, яку Російська Федерація може надати Республіці Вірменія для забезпечення її безпеки, ґрунтуючись на союзницьких відносинах між Вірменією і Росією і статті 2 «Договору про дружбу, співпрацю і взаємну допомогу» від 29 серпня 1997 року".

Читайте також: Баку і Єреван домовилися не стріляти по мирному населенню

Як повідомляв Укрінформ, Вірменія і Азербайджан вранці 27 вересня почали військові дії в Нагірному Карабасі, взаємно звинувативши один одного в обстрілі прикордонних територій і в провокуванні насильства. Обидві країни оголосили воєнне становище і мобілізацію.

Бойові дії спровокували військові втрати з обох сторін і численні жертви серед мирного населення.

Конфлікт між Азербайджаном і Вірменією через Нагірний Карабах спалахнув у 1988 році. У 1994-му - після шести років війни - було підписано бішкекський протокол, згідно з яким Азербайджан і Вірменія домовилися про припинення вогню. Нагорний Карабах проголосив себе незалежною "республікою", проте Азербайджан не визнав цього, заявивши, що територію окупувала Вірменія.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-