В Естонії пройшла ЛГБТ-акція у відповідь на гомофобні заяви міністра

В Естонії пройшла ЛГБТ-акція у відповідь на гомофобні заяви міністра

Укрінформ
На тлі скандалу, викликаного гомофобними висловлюваннями глави МВС Естонії, у столиці країни відбулась акція на підтримку ЛГБТ.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє DW.

Акція на підтримку ЛГБТ-спільноти пройшла на одній з центральних площ Таллінна. У заході на захист одностатевих шлюбів взяли участь кількасот людей.

Зазначається, що організатори закликали присутніх висловити протест у зв'язку з планованим референдумом, який запропонує зафіксувати в Конституції визначення шлюбу як союзу тільки між чоловіком і жінкою.

Як повідомлялося, в інтерв'ю Deutsche Welle голова МВС Естонії Март Хельме, зокрема, заявив, що в законодавстві треба визначити чітко і ясно, що шлюб - це союз "між однією жінкою й одним чоловіком - і все".

Читайте також: Глава МВС Естонії може втратити крісло через гомофобні висловлювання

Крім того, він порадив усім геям тікати до Швеції, де на них "дивляться ввічливіше", додавши, що сам ставиться до представників нетрадиційної сексуальної орієнтації "недружньо".

Прем'єр-міністр Естонії Юрі Ратас засудив гомофобні висловлювання глави МВС, а президент країни Керсті Кальюлайд і представники опозиції виступили за його відставку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-