Вірменія посилила режим воєнного стану — ЗМІ

Вірменія посилила режим воєнного стану — ЗМІ

Укрінформ
Влада Вірменії посилила режим воєнного стану, введеного в країні 27 вересня через ескалацію конфлікту в Нагірному Карабасі.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Armenia today.

Згідно з рішенням Кабміну, забороняються публікації, що ставлять під сумнів обороноздатність Вірменії та Нагірного Карабаху.

«Посадовим особам органів державного управління і місцевого самоврядування забороняється оприлюднення передач, які критикують, спростовують, ставлять під сумнів ефективність або яким-небудь чином знецінюють діяльність, пов’язану із забезпеченням правового режиму воєнного стану та державної безпеки, в тому числі виступів і публікацій», — йдеться в рішенні кабміну.

Читайте також: Конфлікт навколо Нагорного Карабаху загрожує ескалацією — Боррель

Контроль за дотриманням зазначених правил доручено поліції Вірменії, яка наділена повноваженнями щодо припинення розповсюдження інформації, тимчасового вилучення або арешту друкарського обладнання, радіо- і аудіомовної техніки, копіювальних апаратів.

Як повідомлялося, вранці 27 вересня Вірменія та Азербайджан поновили бойові дії у Нагірному Карабасі, взаємно звинувативши одне одного в обстрілі прикордонних територій та провокуванні насильства. Обидві країни оголосили воєнний стан та мобілізацію.

Конфлікт між Азербайджаном і Вірменією через Нагірний Карабах розпочався в 1988 році. У 1994 році - після шести років війни - був підписаний Бішкекський протокол, згідно з яким Азербайджан і Вірменія домовилися про припинення вогню. Нагірний Карабах проголосив себе незалежною "республікою", але Азербайджан не визнав цього, заявивши, що територію окупувала Вірменія.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-