Демонстранти у Киргизстані зайняли «Білий дім»

Демонстранти у Киргизстані зайняли «Білий дім»

Фото
Укрінформ
Учасники масової акції протесту в столиці Киргизстану, які вимагають анулювати підсумки парламентських виборів, зайняли будівлю, де розміщені парламент і адміністрація президента.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Радіо Азаттик з посиланням на користувачів соцмереж та низку місцевих ЗМІ.

Повідомляється, що демонстранти увійшли в будівлю парламенту Киргизстану. Судячи з усього, силовики, які охороняють «Білий дім», де також розташована адміністрація президента, не чинять опору.

Крім того, зазначається, що учасники протесту в Бішкеку захопили будівлю Державного комітету національної безпеки Киргизстану.

«Як повідомляє активіст Улан Усойун уулу, спецназ заявив про свою солідарність з мітингувальниками», - вказується в публікації.

Читайте також: У Киргизстані гранатами та водометами розганяють незадоволених парламентськими виборами

Як повідомлялося, 4 жовтня в Киргизстані пройшли парламентські вибори. За попередніми даними, виборчий поріг здолали чотири політичні сили.

Відразу 10 з 12 опозиційних партій, які програли, відмовилися визнавати попередні результати голосування. Лідер партії «Бір Бол» Алтинбек Сулайманов закликав призначити нові вибори без участі партій, пов'язаних з владою.

Міжнародні спостерігачі заявили, що на виборах мали місце серйозні порушення, в тому числі підкуп і залякування виборців.

Фото: RFE/RL

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-