У Білорусі заарештували баскетболістку збірної, яка брала участь у протестах

У Білорусі заарештували баскетболістку збірної, яка брала участь у протестах

Укрінформ
Суд у Мінську на 15 діб заарештував баскетболістку Олену Левченко, яка грала за збірну країни на чемпіонаті світу.

Про це повідомляє Наша ніва, передає Укрінформ.

Повідомляється, що Олену Левченко судили за участь в «несанкціонованій акції» 27 вересня. Згідно з протоколом, близько 16:10 на проспекті Машерова в Мінську Левченко несла в руках плакат «Народ - чемпіон». Обвинувачення будується на фото Левченко в газеті «Прессбол» і в Інстаграмі.

Її судили за двома статтями КпАП: 23.34 «порушення порядку проведення масових заходів» і 23.4 «непокора співробітникам міліції».

Засідання суду відбулося у відкритому режимі. На нього прийшло близько 30 осіб, серед яких були журналісти, екстенісистка Ольга Барабанщикова, футболіст (мініфутбол) Сергій Подалінський.

Раніше повідомлялося, що Левченко затримали в середу в аеропорту перед вильотом на планове лікування і реабілітацію.

"Сьогодні вранці вона (Левченко - ред.) зателефонувала до адвоката Михайла Кирилюка і повідомила, що її затримали в аеропорту перед вильотом на планове лікування і реабілітацію та везуть до Ленінського РУВС у зв'язку з участю в незаконних масових заходах", - про це повідомляє TUT.by в Телеграмі.

За словами спортсменки, її звинувачують за ч. 1 ст. 23.34 КпрАП (порушення порядку організації або проведення масових заходів).

РУВС наразі факт перебування Левченко адвокату не підтвердило. Про дату і час суду невідомо, але він не повинен бути пізніше ніж через 72 години.

Пізніше адвокат повідомив, що баскетболістка знаходиться в мінському ізоляторі на Окрестіна.

Олена Левченко також є однією з учасників незалежного руху спортсменів SOS_BY, який засудив насильство з боку силовиків і виходив на мирні акції протестів. Повідомлялося про те, що на членів руху чиниться тиск з боку спортивних менеджерів.

Читайте також: У Білорусі арештували ще одну журналістку

Як повідомлялося, в Білорусі майже два місяці тривають протести проти фальсифікації результатів президентських виборів 9 серпня, на яких, за офіційними даними, Лукашенко, який керує країною з 1994 року, набрав 80,1% голосів виборців, опозиційний кандидат Світлана Тихановська - 10,1 %. Після цього Тихановська була змушена виїхати до Вільнюса.

Читайте також: Під час недільних протестів у Білорусі затримали понад 340 осіб - правозахисники

Олександр Лукашенко, легітимність якого як президента Білорусі не визнають країни ЄС і Україна, 23 вересня "вступив" на посаду на новий термін. Інавгурація вперше не була анонсована заздалегідь.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-