Лукашенко відібрав дипломатичні ранги у трьох послів Білорусі

Лукашенко відібрав дипломатичні ранги у трьох послів Білорусі

Укрінформ
Президент Білорусі Олександр Лукашенко звільнив трьох послів Білорусі і позбавив їх дипломатичного рангу за те, що вони стали на бік опозиції під час протестів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє БелТА.

Так, Лукашенко позбавив дипломатичного рангу колишнього посла Білорусі у Франції і Польщі, а нині члена президії опозиційної Координаційної ради країни Павла Латушка, а також колишнього посла Білорусі у Словаччині Ігоря Лещеню - за дії, «що ганьблять державну службу».

Крім того, Лукашенко звільнив посла Білорусі в Латвії Василя Марковича і позбавив його дипломатичного рангу "за неналежне виконання посадових обов'язків".

Нагадаємо, що Павло Латушко, який раніше також був міністром культури Білорусі, зараз знаходиться в Литві, як і опозиційна лідер Світлана Тихановська. Лукашенко заявив, що Латушко, перейшовши на бік опозиції, перетнув червону лінію і відповість по закону.

Читайте також: Лукашенку ненадовго вистачить російського кредиту - ЗМІ

Ігор Лещеня одним із перших підтримав учасників акцій проти фальсифікації результатів виборів і закликав покласти край насильству силовиків. Пізніше він подав заяву про відставку.

Василь Маркович недавно був викликаний у МЗС Латвії для роз'яснення заяв Лукашенка про те, що протести в Білорусі фінансуються в тому числі з Риги.

Слід зазначити, що Координаційна рада опозиції створена з ініціативи колишньої кандидатки у президенти Білорусі Світлани Тихановської. Її метою заявлено ​​мирний перехід влади у країні, де після президентських виборів 9 серпня відбуваються акції протесту проти оголошеної ЦВК перемоги Лукашенка.

На даний момент майже всі члени президії ради або затримані, або перебувають за межами Білорусі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-