Лукашенко не вірить, що в Білорусі можлива революція

Лукашенко не вірить, що в Білорусі можлива революція

Укрінформ
Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що визрівання так званої революційної ситуації в країні є міфом.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє його пресслужба.

«Нібито спонтанна самоорганізація суспільства, визрівання так званої революційної ситуації, "нелегітимність виборів" тощо - все це міфи. Їх повністю розбиває глибинний аналіз подій, що сталися задовго до електоральної кампанії», - сказав Лукашенко.

За його словами, те, що зараз відбувається в країні, не є чимось новим для нього. «Те, що відбувається сьогодні, не є чимось несподіваним або новим для нас. Старші люди пам'ятають і не таке в Білорусі, коли тисячі і тисячі людей виходили в 90-х на вулиці, перевертали машини, палили їх, кидали коктейлі Молотова на перші поверхи тоді ще не нинішніх бутиків і магазинів, а у вікна звичайних людей», - додав Лукашенко.

На зустрічі з політичним активом країни - вищими держчиновниками, членами Ради Республіки, депутатами Палати представників, керівниками державних органів і організацій, представниками місцевої влади з кожної з областей, працівниками Адміністрації Президента, керівниками ЗМІ Лукашенко заявив, що в країні вже завершився «час барикад і мітингів», повідомляє БЕЛТА.

«Уже цього року Білорусь має і повернеться до безпечного періоду, який був у нас завжди в Мінську. Час барикад і мітингів завершився. Тепер - наш час, необхідно продовжити творити, рух уперед через розумні зміни і реформи, про які ми говоримо», - сказав Лукашенко.

Президент Білорусі вважає, що учасники протесту в декількох містах країни хотіли «підірвати політичну обстановку».

«Сьогодні ми виходимо з того непростого періоду, який переживали близько двох місяців. Йдеться навіть не про країну, а про Мінськ і ще два-три міста, де групи вічно невдоволених намагалися підірвати політичну обстановку і зруйнувати нашу суспільну стабільність - головний бренд нашої країни. І по цьому наносився удар», - додав Лукашенко.

Він також заявив, що «трясе» не тільки Білорусь, понад 40 країн за останні роки були охоплені масовими акціями протесту і революціями.

«Світ уже точно не буде таким, як раніше. Нічого нового, я вам про це говорив: пандемія пройде, де будемо ми? Світ не буде тим, що був до пандемії. Але Білорусь повинна і повернеться до нормального життя, в тому числі в місті-герої Мінську», - резюмував Лукашенко.

Як повідомляв Укрінформ, у Білорусі тривають протести проти фальсифікації результатів президентських виборів 9 серпня, на яких, за офіційними даними, Олександр Лукашенко, який керує країною з 1994 року, набрав 80,1% голосів виборців, опозиційний кандидат Світлана Тихановська - 10,1%. Після погроз Тихановська була змушена виїхати до Вільнюса.

Читайте також: Тихановська обіцяє Лукашенкові "гарантії безпеки", якщо він піде "мирно"

У вихідні в столиці країни проходять масові акції. Силові органи Білорусі продовжують застосовувати насильство проти демонстрантів і затримувати протестувальників. З початку демонстрацій, за даними опозиції, було затримано більше 10 тис. осіб, кілька людей загинули.

Євросоюз не визнав результати президентських виборів в Білорусі і вирішив запровадити персональні цільові санкції проти білоруських чиновників, причетних до насильства і фальсифікації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-