Затриманим у Мінську журналістам

Затриманим у Мінську журналістам "шиють" участь у несанкціонованій акції

Укрінформ
Затриманих учора у Мінську журналістів судитимуть за участь у несанкціонованій акції. 

Як передає Укрінформ з посиланням на TUT.BY,про це заявив начальник оперативно-чергової служби РУВС Жовтневого району Олександр Мартинович.

Журналістів, які змушені провести ніч у РУВС, судитимуть за ст. 23.34 «Порушення порядку організації або проведення масових заходів», яка передбачає покарання у вигляді штрафу або адміністративного арешту.

Як повідомляв Укрінформ 1 вересня білоруські силовики затримали кількох журналістів, які висвітлювали акцію протесту студентів у Мінську, а також кілька десятків студентів.

Читайте також: Правозахисники повідомили про майже 80 затриманих під час протестів у Мінську

У Білорусі тривають протести проти фальсифікації результатів президентських виборів 9 серпня, на яких, за офіційними даними, Олександр Лукашенко, який керує країною з 1994 року, набрав 80,1% голосів виборців, опозиційний кандидат Світлана Тихановська - 10,1%. Після цього Тихановська була змушена переїхати до Вільнюса.

Відразу після виборів у країні розпочалися протести громадян, не згодних з офіційними їхніми результатами. Силовики жорстко розганяли протестувальників, застосовуючи гумові кулі, світлошумові гранати і водомети.

Читайте також: Канада закликала Білорусь припинити насильство щодо протестувальників

Від початку протестів було затримано більше 6,7 тис. осіб. До лікарні потрапили щонайменше 250 осіб, повідомлялося про кількох загиблих.

Євросоюз не визнав результати президентських виборів у Білорусі і вирішив ввести персональні цільові санкції проти білоруських чиновників, причетних до насильства і фальсифікації.

Фото: TUT.BY

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-