Лукашенко - опозиції: Нехай тільки спробують відкликати депутатів

Лукашенко - опозиції: Нехай тільки спробують відкликати депутатів

Укрінформ
Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що опозиція намагається розхитати парламент зі спробою відкликання депутатів.

Як передає Укрінформ, про це він сказав сьогодні на нараді у Мінську, повідомляє БЕЛТА.

"Взялися за депутатів. Слухайте, а вони-то в чому винні? Вибори пройшли, обрали депутатів, всі погодилися. Ні, почали бодягу: відкличемо депутатів ... Нехай спробують. Ми ж прекрасно розуміємо: повалити президента не вдалося - треба розхитати парламент", - сказав Лукашенко.

Він додав, що президент зможе завжди захистити депутатів парламенту Білорусі. "Думаю, що переважна більшість наших депутатів не з слабкого десятка, і депутати мають знати, що у них є президент, який завжди зможе їх захистити. Без жодних проблем", - підкреслив Лукашенко.

Він констатував, що від депутатів почали вимагати гроші, підтримку і виходити на вулицю. "Не вийшли, значить, ми вас відкличемо ... Ну спробуйте", - зазначив президент

Вчора у різних районах Мінська відбувся збір підписів за відставку депутатів Палати представників Білорусі, місцеві жителі шикувалися в черги, щоб поставити свій підпис.

Читайте також: Лукашенка включать до нового санкційного списку ЄС - Лінкявічус

Як повідомляв Укрінформ, 9 серпня в Білорусі відбулися президентські вибори. ЦВК 14 серпня оголосила остаточні результати, згідно з якими чинний глава держави Олександр Лукашенко, який обіймає посаду з 1994 року, набрав 80,1% голосів виборців, опозиційний кандидат Світлана Тихановська - 10,1%.

Відразу після виборів у країні розпочалися протести громадян, не згодних з офіційними їхніми результатами. Силовики жорстко розганяли їх, застосовуючи гумові кулі, світлошумові гранати і водомети.

З початку протестів було затримано понад 6,7 тис. осіб. До лікарні потрапили щонайменше 250 осіб, повідомлялося про кількох загиблих.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-