Трамп прокоментував ситуацію навколо Навального

Трамп прокоментував ситуацію навколо Навального

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп підтвердив, що у Вашингтоні стежать за розвитком ситуації навколо ймовірного отруєння російського політика-опозиціонера Олексія Навального.

Як передає Укрінформ, про це він заявив під час брифінгу в Білому домі.

На питання журналіста чи, на переконання США, Олексія Навального отруїли, Трамп сказав: "Поки що ми не бачили цього. Ми стежимо за ситуацією. І Майк (Помпео – ред.) скоро доповість мені. Гаразд?".

Раніше помічник президента США з нацбезпеки Роберт О'Браєн заявив, що Білий дім може переглянути відносини з РФ через події з російським опозиційним лідером Олексієм Навальним.

Як повідомляв Укрінформ, 20 серпня Олексія Навального госпіталізували в Омську лікарню в непритомному стані після отруєння невідомою речовиною. Йому стало зле під час польоту з Томська в Москву, через що літак екстрено сів в аеропорту Омська.

Навального з борта літака доправили в реанімацію і підключили до апарату штучної вентиляції легенів. Він перебуває в комі.

Читайте також: Дружина Навального просить Путіна дозволити перевезти чоловіка до Німеччини

Прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що Кремль за необхідності буде готовий оперативно розглянути звернення про вивезення опозиціонера. Після цього штаб Навального звернувся до адміністрації президента РФ про сприяння з його перевезенням в західну клініку.

Читайте також: Лікарі в Омську назвали основним діагнозом Навального "порушення обміну речовин"

Як пише Медіазона з посиланням на Flightradar, літак з Німеччини приземлився 21 серпня в Омську, щоб забрати політика. Однак лікарі заборонили транспортування Навального.

Читайте також: Білий дім може переглянути відносини з РФ через Навального

Пізніше стало відомо, що транспортна поліція знайшла речовину, якою отруїли Навального. За їх словами – це смертельно небезпечна отрута, тому всім, хто перебуває поруч з Навальним, потрібні спеціальні захисні костюми.

Фото: Білий дім

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-