У Тихановської заявили про підтримку серед силовиків середньої ланки

У Тихановської заявили про підтримку серед силовиків середньої ланки

Укрінформ
У силових структурах Білорусі є ряд керівників середньої ланки, які підтримують опозиційного кандидата в президенти Білорусі Світлану Тихановську, з ними підтримується зв'язок.

Про це повідомила порталу Delfi.lt представник Тихановської Анна Красуліна, передає Укрінформ.

«Є високопоставлені чини в силових структурах, з ними підтримується зв'язок, вони підтримують Світлану. Це не верхівка, а керівники середньої ланки», - сказала Красуліна.

За її словами, також є білоруські чиновники, готові сісти за стіл переговорів з Тихановскою, «нехай і без Лукашенка, який, швидше за все, ні на які переговори не піде».

Представниця Тихановської уточнює, що терміни повернення опозиційного кандидата в президенти на батьківщину доки визначити важко: це може статися як за кілька днів, так і за кілька місяців.

За словами Красуліної, в четвер відбулися бесіди Тихановської «з кількома лідерами і представниками європейських країн та організацій, зокрема з головою ЄК Урсулою фон дер Ляєн, німецькими політиками з правлячої коаліції, представниками президента Франції.

Читайте також: Тихановська зустрілася з прем'єром Литви

Напередодні Європейський Союз прийняв рішення про невизнання оголошених ЦВК результатів президентських виборів у Білорусі, а також введення індивідуальних санкцій проти осіб, причетних до насильства після недемократичних виборів.

Як повідомляв Укрінформ, у Білорусі після президентських виборів, які відбулися 9 серпня, продовжуються протести проти офіційних їх результатів, згідно з якими Олександр Лукашенко, який керує країною з 1994 року, набрав 80,1% голосів виборців, опозиційний кандидат Світлана Тихановська - 10,1%. Після цього Тихановську змусили виїхати з країни в сусідню Литву.

Білоруські силовики жорстко розганяли протестувальників, застосовуючи гумові кулі, світлошумові гранати і водомети. З початку протестів були затримані більш як 6,7 тисяч осіб. До лікарні потрапили щонайменше 250 осіб. Білоруські правозахисники повідомили як мінімум про п'ятьох загиблих під час протестів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-