Пєсков розповів, чому Кремль не йде на діалог з опозицією Білорусі

Пєсков розповів, чому Кремль не йде на діалог з опозицією Білорусі

Укрінформ
Прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що опозиція і влада Білорусі мають налагоджувати діалог всередині країни, а Москва не збирається втручатися «у внутрішні справи» республіки.

Про це повідомляє РБК, передає Укрінформ.

«Ми вважаємо, що в першу чергу має здійснюватися діалог внутрішньобілоруський. Якщо Росія почне вести діалог з опозицією, це і буде втручання у внутрішні справи», - заявив Пєсков.

Що стосується виборів у республіці, то, за словами Пєскова, Кремль «не збирається втручатися у внутрішні справи». «Ви знаєте, що президент Путін привітав Лукашенка», - додав він.

Раніше один з членів білоруської Координаційної ради екс-міністр культури Білорусі Павло Латушко заявив, що опозиція готова вести діалог з Росією.

Читайте також: До Білорусі не впустили естонських журналістів

Як повідомляв Укрінформ, у Білорусі після президентських виборів, що відбулися 9 серпня, тривають протести проти офіційних їх результатів, згідно з якими Олександр Лукашенко, який керує країною з 1994 року, набрав 80,1% голосів виборців, опозиційний кандидат Світлана Тихановська - 10,1%.

Білоруські силовики жорстко розганяли протестувальників, застосовуючи гумові кулі, світлошумові гранати і водомети. З початку протестів було затримано більш як 6,7 тис. осіб. У лікарню потрапили щонайменше 250 осіб. Білоруські правозахисники повідомили про як мінімум п'ять загиблих у ході протестів.

15 серпня штаб Тихановської почав формування Координаційної ради, яка має обговорювати і розробляти безпечні і стабільні механізми забезпечення передачі влади. До неї ввійшли близько ста осіб.

Генпрокуратура РБ заявила про порушення кримінальної справи щодо Координаційної ради за статтею 361 КК "Захоплення влади».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-