Білоруські спортсмени вимагають нових виборів і погрожують скасувати виступ за збірну

Білоруські спортсмени вимагають нових виборів і погрожують скасувати виступ за збірну

Укрінформ
У Білорусі понад сто спортсменів, тренерів і працівників галузі звернулися до влади з відкритим листом, в якому висловили ряд вимог з приводу того, що відбувається в країні.

Як передає Укрінформ, відповідний лист опубліковано на сайті Naviny.by.

Спортивна спільнота вимагає визнати вибори президента недійсними через численні факти фальсифікацій і тиску на виборчі комісії, а також провести повторні вибори президента у відповідності з усіма міжнародними стандартами.

Серед інших висунутих вимог вказані: звільнити всіх громадян, затриманих під час демонстрацій і непричетних до протиправної діяльності, звільнити і реабілітувати всіх політичних в'язнів і припинити протиправну діяльність співробітників правоохоронних органів.

Читайте також: Лукашенко – опозиції: Це спроба захоплення влади з усіма наслідками

Наголошується, що в разі появи інформації про спроби тиску на тих, хто підписався під цим листом, всі спортсмени розглядатимуть можливість відмовитися від виступу за національну збірну країни або відмови від організації міжнародних і національних спортивних заходів.

Як повідомляв Укрінформ, 9 серпня в Білорусі відбулися президентські вибори. ЦВК 14 серпня оголосила остаточні результати, згідно з якими чинний глава держави Олександр Лукашенко, який обіймає посаду з 1994 року, набрав 80,1% голосів виборців, опозиційний кандидат Світлана Тихановська - 10,1%.

Відразу після виборів у Білорусі почалися виступи громадян, не згодних з офіційними їх результатами. Силовики жорстко розганяли протестувальників, застосовуючи гумові кулі, світлошумові гранати і водомети.

З початку протестів було затримано більш як 6,7 тис. осіб. До лікарні потрапили щонайменше 250 осіб, повідомлялося про кількох загиблих.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-