У США допускають можливість укладення з РФ нової ядерної угоди

У США допускають можливість укладення з РФ нової ядерної угоди

Укрінформ
У США допускають можливість укладення нової ядерної угоди з Російською Федерацією з метою тиску на перемовинах з Китаєм.

Про це заявив спеціальний посланник президента США з питань контролю над озброєнням Маршалл Біллінгслі в інтерв'ю Nikkei, повідомляє Укрінформ.

"Це, на мою думку, дуже розумний підхід, особливо тому, що ми, ймовірно, зможемо домовитися з Росією, що стало б тією основою, до якої ми хотіли б долучити Китай", - заявив Біллінгслі виданню телефоном.

За його словами, Вашингтон прагнув досягти тристоронньої угоди з Москвою та Пекіном, але зараз відкритий для двосторонньої угоди з РФ.

Спецпосланник Трампа у понеділок та вівторок перебуватиме у Відіні, де має зустрітись з заступником міністра закордонних справ РФ Сергієм Рябковим для перемовин щодо досягнення угоди.

Адміністрація Трампа прагне нової угоди щодо ядерної зброї з трьома умовами: участь Китаю, додаткові обмеження щодо всіх видів ядерної зброї та посилення контролю за її виконанням.

США особливо наполягають на участі Пекіна у новій угоді, але Китай поки що відмовляється.

Читайте також: Південна Корея та США відтермінували початок військових навчань через коронавірус

Як повідомляв Укрінформ, дія Договору про ліквідацію ракет середньої і малої дальності між Сполученими Штатами та Росією припинилася 2 серпня 2019 року після того, як обидві сторони офіційно з нього вийшли.

Цей ракетний договір, а також Угода СНО-3 (або «Новий START») про скорочення стратегічного наступального озброєння між Росією та США є двома ключовими документами, які контролюють ядерне озброєння двох найбільших ядерних держав у світі.

Дія СНО-3 збігає на початку 2021 року, якщо сторони не домовляться про її продовження. Росія вже заявляла про готовність вийти із неї.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-