Гейтс прогнозує появу в 2020 році ліків, що знизять смертність від COVID-19

Гейтс прогнозує появу в 2020 році ліків, що знизять смертність від COVID-19

Укрінформ
Американський мільярдер Білл Гейтс прогнозує, що до кінця 2020 року людство може винайти «терапевтичні ліки», які різко знизять смертність від коронавірусу.

Своєю думкою він поділився в інтерв'ю CNBC.

Гейтс не виключає, що терапевтичні засоби протидії коронавірусу можуть з'явитися набагато швидше, ніж захисні, тобто вакцини.

«Тому, думаю, є хороші шанси того, що до кінця цього року з поєднанням всіх нових засобів смертність суттєво зменшиться», - зазначив мільярдер.

Одним з провідних терапевтичних препаратів Гейтс назвав «Ремдесівір». Ці ліки Всесвітня організація охорони здоров'я включила до рекомендаційного протоколу препаратів, що можуть бути ефективними при лікуванні коронавірусної хвороби.

Читайте також: Адаптується до будь-якої погоди: ВООЗ спростовує "сезонність" пандемії коронавірусу

«Ремдесівір» є противірусним препаратом від Gilead Sciences, який показав зниження ризику смерті для тяжкохворих пацієнтів з COVID-19 на 62% у порівнянні зі звичайним лікуванням.

Гейтс також сказав, що є ще два противірусні препарати, які вивчають вчені на предмет лікування коронавірусу. Їх можна вводити перорально, а не внутрішньовенно, як при лікуванні Ремдесівіром.

Філантроп зазначив, що терапевтичні засоби не допоможуть людству повернутись до нормального життя, оскільки для цього необхідно знайти дієві способи припинення передачі коронавірусу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-