США та Росія обговорюють у Відні контроль ядерних озброєнь

США та Росія обговорюють у Відні контроль ядерних озброєнь

Укрінформ
Спецпредставник президента США з контролю за озброєнням Маршалл Біллінгслі та заступник міністра закордонних справ РФ Сергій Рябков проводять 22 червня у Відні консультації щодо контролю ядерних озброєнь.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Республіці Австрія.

Інформації щодо нового раунду американсько-російських переговорів щодо контролю над стратегічними озброєннями майже немає, окрім підтвердження сторонами запланованої на понеділок у Відні зустрічі. Вона проходить за закритими дверима, без участі преси. Навіть місце зустрічі у Відні залишається невідомим для ЗМІ.

Попередній раунд переговорів між США та РФ з цього приводу 16 січня у Відні також проходив непублічно – про зустріч громадськість дізналася вже постфактум.

Першим про новий раунд американсько-російських переговорів щодо контролю над стратегічними озброєннями, які пройдуть 22 червня у Відні, повідомило 8 червня американське агентство Bloomberg. Зазначалося, що Вашингтон не виключає, що на переговорах у Відні буде обговорюватися можливість продовження Договору про скорочення стратегічних наступальних озброєнь.

Читайте також: Три країни ЄС закликають Іран повернутись до виконання ядерної угоди

Згідно з інформацією агентства, американську делегацію очолить Спецпредставник президента США з контролю за озброєнням Маршалл Біллінгслі, російську – заступник міністра закордонних справ РФ Сергій Рябков. При цьому, агентство вказувало на те, що адміністрація США запросила і Китай до переговорів у Відні, оскільки вважає, що КНР має стати членом нового Договору про скорочення стратегічних наступальних озброєнь.

Свою участь на чолі російської делегації на переговорах з американцями 22 червня у Відні підтвердив 9 червня заступник глави МЗС РФ Сергій Рябков. За його словами, двосторонні консультації в австрійській столиці стосуватимуться теми "стратегічної стабільності".

Водночас 9 червня стало відомо, що Китай не має наміру брати участь у "так званих тристоронніх переговорах з Росією та США щодо контролю над озброєнням".

Як повідомлялося, адміністрація президента Трампа просуває ініціативу на заміну Договору про скорочення стратегічних наступальних озброєнь СНО-3 (в американському еквіваленті New START Treaty), яка завершує свою дію в 2021 році. При цьому нова домовленість передбачає скорочення не тільки російських та американських, але також китайських ракетних озброєнь.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-