Лідери ще трьох країн відмовилися приїхати на парад у Москву

Лідери ще трьох країн відмовилися приїхати на парад у Москву

Укрінформ
Глави Туркменістану, Азербайджану та прем'єр-міністр Вірменії відмовилися від приїзду в Москву на військовий парад 24 червня.

Про це повідомило Радіо Свобода, зазначивши, що у двох випадках це пояснили коронавірусом, у третьому - карантинними заходами через нього.

Президент Туркменістану Гурбангули Бердимухамедов пояснив відмову від поїздки тим, що 29 червня йому виповниться 63 роки. У Туркменії це вважається досягненням віку пророка Мухаммеда, важливою подією, яка святкується в колі рідних і близьких. Але після поїздки йому довелося б дотримуватися карантину. Проте видання зазначає, що Бердимухамедов і його уряд досі ігнорували запобіжні заходи, пов'язані з коронавірусом.

Прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян у п'ятницю відмовився від поїздки через важку ситуацію з коронавірусом у країні. "Існуюча епідеміологічна ситуація не дозволяє мені здійснити цей візит", - йдеться в його листі президенту РФ Володимиру Путіну.

За день до цього від поїздки відмовився президент Азербайджану Ільхам Алієв, який раніше також підтвердив участь у параді.

Від поїздки також відмовився президент Чехії Мілош Земан, пославшись на важку епідеміологічну ситуацію вже в Росії.

Читайте також: ВООЗ попереджає Росію про ризики поширення COVID-19 через парад

Як повідомлялося, парад Перемоги заплановано в Москві на 24 червня. Глава МЗС Росії Сергій Лавров 11 червня заявляв, що про готовність приїхати на нього повідомили лідери 12 держав, в основному з країн СНД.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-