Білий дім подав позов проти Болтона, аби не допустити публікації його мемуарів

Білий дім подав позов проти Болтона, аби не допустити публікації його мемуарів

Укрінформ
Адміністрація Трампа в вівторок звернулася з позовом до суду, щоби не допустити публікації мемуарів Джона Болтона про 17 місяців його роботи на посаді радника з питань національної безпеки президента США.

Про це повідомляє The Hill.

"У позові до Окружного суду США в Вашингтоні стверджується, що книга Болтона, яка має вийти 23 червня, містить засекречену інформацію, що може зашкодити національній безпеці в разі публікації до моменту завершення адміністрації розгляду її змісту", - зазначається в повідомленні.

Читайте також: Білий дім перешкоджає Болтону в публікації його мемуарів про роботу з Трампом

При цьому, у Трампа наголошують, що Болтон "регулярно мав справи з найбільш чутливою секретною інформацією" під час перебування на посаді.

"Протягом двох місяців після звільнення з урядової служби Болтон уклав угоду про публікацію книги на суму близько $2 млн і склав рукопис на 500 сторінок, повний секретної інформації, яку він запропонував оприлюднити", - зауважується в позові.

Читайте також: Трамп хоче заблокувати публікацію книги Болтона, в якій йдеться про Україну

Як повідомляв Укрінформ, мемуари Болтона можуть містити подробиці щодо спроб президента Трампа натиснути на Україну, що свого часу стало причиною процесу імпічменту проти президента США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-