Акції проти расизму зібрали на вихідних десятки тисяч людей по всьому світу

Акції проти расизму зібрали на вихідних десятки тисяч людей по всьому світу

Укрінформ
У ці вихідні безліч людей у США та інших країнах знову вийшли на акції проти расизму і насильства з боку поліції, спричинені загибеллю Джорджа Флойда в американському Міннеаполісі.

Про це повідомляє CNBC.

«Люди в США та інших частинах світу збираються в неділю на великі демонстрації проти расизму і насильства з боку поліції, відзначаючи 13-й день протестів після вбивства поліцією Джорджа Флойда в Міннесоті», - йдеться в повідомленні.

Зокрема, в суботу у Вашингтоні, столиці США, десятки тисяч людей зібралися біля Меморіалу Лінкольна і поблизу Білого дому. Судячи з усього, ця акція стала наймасовішою в місті за останній час.

Читайте також: Антирасистські протести у Лондоні: у зіткненнях поранені 14 поліцейських

Тисячі демонстрантів також вийшли на вулиці в Лос-Анджелесі, Сан-Франциско, Чикаго, Філадельфії, Нью-Йорку та багатьох інших містах США.

Масові акції пройшли по всьому світу - від Європи до Австралії. Їх учасники закликали покласти край расизму і сваволі поліції у своїх країнах.

Читайте також: На антирасистські протести в Німеччині вийшли десятки тисяч людей

Як повідомлялося, протести спалахнули після загибелі афроамериканця Джорджа Флойда в Міннеаполісі 25 травня. Поліцейські затримали його при спробі розплатитися в магазині купюрою, яку продавці вважали фальшивою. Один з офіцерів притиснув голову Флойда до асфальту, натиснувши коліном на горло, внаслідок чого чоловік невдовзі помер.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-