Тисячі британців вийшли на протести через загибель Джорджа Флойда

Тисячі британців вийшли на протести через загибель Джорджа Флойда

Відео
Укрінформ
Попри заклики урядовців уникати масових зібрань на тлі пандемії коронавірусу, тисячі британців влаштували демонстрації з метою протидії расизму та досягнення расової справедливості.

Про це інформує BBC.

"Протести, спричинені загибеллю Джорджа Флойда у США, відбулися у містах: Лондон, Манчестер, Кардіфф, Лестер та Шеффілд", - йдеться у повідомленні.

У Лондоні протестувальники стали на коліна та влаштували хвилину мовчання у зв'язку з подіями у США.

Протести відбувались, попри те, що британські чиновники закликали уникати масових зібрань через пандемію коронавірусу.

Міністр внутрішніх справ Британії Пріті Патель заявила, що поради щодо соціального дистанціювання створені "для безпеки кожного з нас", тоді як очільник поліції Лондону Дем Крессіда Дік заявила, що протести "незаконні".

Згідно з даними британського Департаменту охорони здоров'я та соціального захисту, протягом останньої доби у Великій Британії підтвердили 1 557 нових випадків захворювання Covid-19 та 204 летальні випадки спричинені недугою.

Читайте також: Twitter заблокував відео Трампа, присвячене пам'яті Джорджа Флойда

Загальна кількість підтверджених випадків захворювання в країні зросла до 284 868, а загиблих унаслідок пандемії до 40 465.

Читайте також: В Австралії пройшли акції солідарності з протестами у США

Як повідомляв Укрінформ, у США тривають численні протести, спричинені смертю 46-річного афроамериканця Джорджа Флойда. Його 25 травня затримали у Міннеаполісі при спробі розплатитися у крамниці банкнотою, яку продавці вважали фальшивою. Один з поліцейських притиснув його до асфальту, надавивши коліном на горло. Флойд заявляв, що не може дихати, після чого йому викликали швидку допомогу. Пізніше чоловік помер у лікарні.

Фото: WALES NEWS SERVICE

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-