Китай пригрозив Штатам контрзаходами через позицію щодо Гонконгу

Китай пригрозив Штатам контрзаходами через позицію щодо Гонконгу

Укрінформ
Речник міністерства закордонних справ КНР Чжао Ліцзян заявив, що Пекін вживатиме жорстких контрзаходів у разі скасування США спеціального режиму для Гонконгу та запровадження санкцій проти китайських науковців та компаній.

Так у китайському МЗС відреагували на рішення президента Дональда Трампа розпочати процес ліквідації особливого статусу Гонконгу та встановити обмеження для китайських громадян щодо наукової діяльності у США, повідомляє Voice of America.

"Оголошені заходи є втручанням у внутрішні справи Китаю, шкодять відносинам США та Китаю та завдадуть шкоди обом сторонам. Китай категорично проти цього. На будь-які заяви чи дії США, які шкодять інтересам Китаю, будуть вжиті рішучі контрзаходи", - заявив речник.

Як повідомлялося, Гонконг вважається особливим адміністративним районом КНР. З того часу, як Британія повернула Гонконгу суверенітет 1997 року, район дотримувався політики "одна країна, дві системи", що дозволило йому отримати певні свободи, яких немає у решти провінцій КНР.

Читайте також: США запроваджують нову політику щодо Гонконгу через дії Пекіна

Минулого тижня Національний народний конгрес Китаю схвалив закон "Про вдосконалення правової системи та правозастосовчого механізму Гонконгу". Документ передбачає, серед іншого, відповідальність за "заколот, сепаратизм та зраду".

Велика Британія, США, Австралія і Канада виступили зі спільною заявою, звинувативши Китай у порушенні міжнародних зобов'язань.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-