Британці вийшли на акції проти расизму через загибель Джорджа Флойда

Британці вийшли на акції проти расизму через загибель Джорджа Флойда

Укрінформ
Мешканці кількох міст Великої Британії, в тому числі Лондона, вийшли на вулиці, обурені вбивством у Міннеаполісі афроамериканця Джорджа Флойда.

Про це повідомляє DW.

«Тисячі лондонців, обурених загибеллю афроамериканця Джорджа Флойда в Міннеаполісі вийшли на вулиці на мітинг проти расизму і поліцейського насильства у США. Вони зібралися на Трафальгарській площі та біля будівлі посольства Сполучених Штатів», - йдеться в повідомленні.

Мітингувальники тримали в руках плакати з написами: «Справедливість для Джорджа Флойда», «Я не можу дихати» і «Расизму немає місця».

Зазначається, що акція мала мирний характер, проте поліція затримала 23 особи. Деякі з них порушували карантинні обмеження, а деякі ображали поліцейських.

За даними DW, подібні демонстрації пройшли також в Манчестері й Кардіффі, де на вулиці вийшли сотні місцевих жителів.

Читайте також: Протести проти поліційного расизму дійшли й до Канади

Як повідомляв Укрінформ, протести у США, які швидко переросли в масові заворушення з погромами магазинів, спалахнули через смерть 25 травня 46-річного афроамериканця Джорджа Флойда. Чоловік помер невдовзі після затримання поліцією.

З четверга поліція заарештувала майже 1400 осіб у 17 містах країни. Сім штатів і федеральний столичний округ Колумбія попросили допомоги Національної гвардії США в боротьбі із заворушеннями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-