Глава ВООЗ заявив, що оцінка реакції на COVID-19 буде переглянута

Глава ВООЗ заявив, що оцінка реакції на COVID-19 буде переглянута

Укрінформ
Голова Всесвітньої організації охорони здоров'я Тедрос Аданом Гебреісус заявив, що проведе незалежну оцінку реакції ВООЗ на пандемію коронавірусу "в найбільш відповідний момент".

Про він заявив у понеділок на відкритті 73-ї щорічної сесії Всесвітньої асамблеї охорони здоров'я, що проходить у відеоформаті, повідомляє АР.

"Генеральний директор ВООЗ Тедрос Аданом Гебреісус у понеділок взяв на себе зобов'язання (провести оцінку реакції ВООЗ – ред.) після того, як незалежний консультативний наглядовий орган опублікував свій перший проміжний звіт про реакцію ВООЗ на COVID-19 з січня по квітень", - йдеться у повідомленні.

У 11-сторінковому звіті порушувалися такі питання, як адекватність системи попереджень ВООЗ для оповіщення світу про спалахи, і пропонувалося, щоб державам-членам, можливо, довелося "переоцінити" роль ВООЗ в наданні країнам рекомендацій.

Читайте також: Друга хвиля пандемії коронавірусу може вразити Європу взимку - ВООЗ

Як зазначає агентство, розгляд та рекомендації консультативного органу, мабуть, навряд чи заспокоять адміністрацію Сполучених Штатів, яка різко критикує ВООЗ в зв'язку з реакцією на пандемію.

Як повідомляв Укрінформ, у квітні президент США Дональд Трамп заявив, що його країна призупиняє виділення коштів на фінансування Всесвітньої організації охорони здоров’я.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-